Novinky
Slávnostná konferencia v rámci projektu InUPS
spojená so súťažnou prezentáciou 6 inovačných projektov
Dátum: 23. marca 2022 o 9:00 hod.
Miesto: Kongresová sála Výskumného centra AgroBioTech Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre Tr. A. Hlinku 2, 949 76 Nitra
AKCELERAČNÝ PROGRAM
Podnikanie a právne formy podnikania
Hygiena potravín, správna hygienická prax, HACCP a potravinové právo v prevádzkach
FSSC 22000: Food Safety System Certification. Výroba potravín. Verzia 5
21. 2. 2022
24. 2. 2022
25. 2. 2022
09:00 - 16:00
08:00 - 15:45
08:00 - 15:45
Výber šiestich inovačných projektov a postup do užšieho výberu
Do projektu „Inovačné zoskupenie na podporu udržateľných potravinových systémov“ nadväzujúceho na aktivity SPU v Nitre v oblasti podpory inovatívnych technológií a projektov riešených v spolupráci s praxou, ktoré sa realizujú v rámci iniciatív medzinárodných konzorcií EIT Food Hub a Food, Nutrition and Health Research Infrastructure (FNH-RI) s cieľom zvýšiť udržateľnosť potravinového systému a zlepšenie inovačného ekosystému v Nitrianskom samosprávnom kraji sa zapojilo viacero žiadateľov so svojimi inovatívnymi myšlienkami a nápadmi.
Na základe posúdenia jednotlivých žiadostí odbornou porotou bolo 15.2.2022 vybraných 6 inovačných projektov, ktoré postúpili do užšieho výberu, čím vybraní žiadatelia získali možnosť zúčastniť sa v rámci akceleračného programu odborných seminárov a konzultácií s vybranými odborníkmi a lektormi, ako aj poukaz v hodnote 1100 €, ktorý si môžu uplatniť vo Výskumnom centre AgroBioTech Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, a rozvinúť tak predstavu o svojom podnikateľskom zámere.
V rámci užšieho výberu a na záverečnej prezentácii budú predstavené najzaujímavejšie projekty prezentujúce: unikátne modely využívania prírodných zdrojov, rozvoj gastroscény, udržateľnosť produkcie potravín a rozvoj miestneho agropotravinárstva, produkciu biologicky hodnotných výrobkov, ako aj netradičných a inovatívnych potravín, či využívanie vedľajších potravinových produktov a podporu cirkulárnej ekonomiky.
Inovatívne projekty postupujúce do užšieho výberu
Inovatívne možnosti využitia vedľajších kávových produktov do potravín a nápojov
Ovocno-bylinné liečivé sirupy - OBLS
Food Market
Medy s pridanou hodnotou
Gumené cukríky z kobyliek
Mikro-farming pre zdravšiu budúcnosť